dilluns, 10 d’octubre del 2016

Dones amb empenta

MARI PEPA COLOMER I LUQUE
La primera aviadora catalana, nascuda a Barcelona, el 31 de març de 1913. Des de jove, amb tan sols 17 anys, va quedar gratament impressionada amb una experiència que va tenir a l'aeròdrom de Canudes, al Prat de Llobregat. El fet de pujar a un avió i experimentar que se sent i veure la ciutat des del cel, va fer que volgués ser pilot.
Sense que la mare sabés res, va començar a estudiar per obtenir el títol de vol i el carnet oficial d'aviadora i ho va aconseguir el 28 de gener de 1931. Tota una proesa per una dona en aquella època.
Durant la Guerra Civil Espanyola, les dones no podien formar part de l'exèrcit però feien falta, així que va ser convocada i nomenada oficial, sense graduació militar, pel bàndol republicà.
En acabar la guerra, va decidir exiliar-se a França, pel fet de la dictadura i a més a més doncs havia estat combatent del costat dels republicans.
Va ser una dona independent i viatgera i va morir el 24 de maig de 2004, amb 91 anys i les cendres van a Catalunya després de 64 anys d'exili, complint els seus desitjos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada